Jadłospis Tygodniowy

 

                                

22.02-26.02.2021 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, ogórek kiszony,

herbat a z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.

Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,

pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Biszkopty, mus owocowy, woda z cytryną.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, indyk, śmietana

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, marchew z jabłkiem, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, ciasta bebe.

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                         PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grochówka, ziemniaki, kiełbasa, pietruszką zieloną

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Keks, mandarynka, woda z cytryną.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

Między posiłkami woda

 SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

do góry